ISO 7304-1:2025

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ١٠ نوفمبر ٢٠٢٥

Durum wheat semolina and alimentary pasta — Estimation of cooking quality of alimentary pasta by sensory analysis — Part 1: Reference method

ملفات الوثيقة ISO 7304-1:2025

الإنجليزية 9 صفحات
الإصدار الحالي
80.78 USD

مجال الوثيقة ISO 7304-1:2025

This document establishes a method for estimation by sensory analysis of the cooking quality of alimentary pasta. Estimation takes place through the evaluation of the following:

     firmness, by chewing;

     liveliness, by manual handling;

     starch release, by manual handling.

This document does not express a preference and only gives an estimate relating to the evaluation of the cooking of the pasta. It does not apply to small pasta shapes usually consumed in soups.

This document is applicable to all forms of alimentary pasta produced from durum wheat and to products made from common wheat or a mixture of common wheat and durum wheat.

NOTE            National regulations can apply.

This document has been specifically designed to establish the reference method with a view to the development, approval or monitoring of instrumental or practical methods of sensory analysis.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
YSMO GSO 150-2:2020
GSO 150-2:2013 
لائحة فنية يمنية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
YSMO GSO 2055-1:2020
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية يمنية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 9241-171:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Ergonomics of human-system interaction — Part 171: Software accessibility
ISO 21557:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Mining — Mining methods — Classification and specification
ISO 8347:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Measurement procedures associated with the chain of custody in native tropical forest management areas
ISO 37306:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Liquid petroleum products — Determination of distillation characteristics at atmospheric pressure — Micro-distillation